Een vergunning aanvragen, het schrijven van een veiligheidsplan, een beveiligingsplan of een grid-kaart. Vanzelfsprekende zaken voor een professionele organisator, maar voor een horecaondernemer, vrijwillige organisator of strandpaviljoenhouder geen gesneden koek. CrowdProfessionals helpt!

Lokale evenementenorganisatoren zijn niet allemaal veiligheidsexperts. Het zijn vaak praktijkmensen die al de nodige jaren meelopen. Na de coronaperiode is de kennis bij deze groep organisatoren wat weggezakt, zijn er wisselingen binnen de organisaties geweest en zijn de regels ondertussen ook veranderd; denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Alcoholwet. Het komt ook voor dat een evenement in de praktijk uitstekend georganiseerd wordt maar dat in de planvorming nog flink wat te verbeteren valt.

Gemeente Zandvoort

In opdracht van gemeente Zandvoort begeleidt CrowdProfessionals momenteel diverse organisatoren van evenementen met het voordenken over risico’s en het schrijven van de plannen. Ook denken we op praktische wijze mee over de preventie en beheersmaatregelen om deze risico’s te verkleinen. Organisatoren worden begeleid met het aanvragen van de evenementenvergunning en krijgen onze hulp door middel van praktische tips, tekeningen, capaciteitsanalyses, verkeersplannen en vluchtwegberekeningen.

Zelfstandig

Het doel van de begeleiding is dat de planvorming beter aansluit op de uitvoering van de organisator, maar ook dat de evenementen op zelfstandige wijze georganiseerd worden zonder een beroep te hoeven doen op de hulpdiensten. Als bijvangst leert de organisator vaak ook veel van onze begeleiding.

Soepeler

Tijdens het ondersteuningstraject wordt kennis gedeeld en worden documenten opgesteld waar de organisatoren ook de komende jaren mee geholpen zijn. De eerste evenementen hebben inmiddels plaatsgevonden en de begeleiding werpt zijn vruchten af. Aanvragen lopen soepeler door het vergunningverleningsproces en praktische tips worden opgepakt: “Door de omgeving beter te informeren is het aantal jaarlijkse klachten gereduceerd tot één klacht”, kwam een enthousiaste organisator van een muziekfestival ons na afloop melden. Juist deze organisatoren hebben nu wat hulp nodig om ervoor te zorgen dat ze plezier blijven houden in hetgeen wat zij doen en dat vele leuke evenementen blijven bestaan. In de badplaats Zandvoort zijn ze van groot belang; ze zorgen voor reuring en beleving, waardoor toeristen er graag nog eens terugkomen.

Hulp nodig? Neem contact op met CrowdProfessionals via info@crowdprofessionals.nl of door een telefoontje naar 085-401 81 22.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen of meer informatie?

Stuur ons een bericht. Wij bellen of mailen u binnen 1 werkdag terug.