CrowdProfessionals bestaat uit een club mensen met ieder hun eigen specialisme en netwerken. De afgelopen maand bracht voor CrowdProfessionals veel opdrachten waaronder een aantal zeer aansprekende!

 

Festivals

Op Koningsdag werd gestart met de begeleiding van Loveland van Oranje; een dancefestival met 15.000 bezoekers in Amsterdam. In het voortraject hebben wij voor de organisator ten behoeve van de vergunningaanvraag analyses gemaakt (veilige capaciteit en vluchtwegen). Op de dag zelf begeleidden wij samen met Profi-Sec Security de operationele uitvoering van het evenement. Bij het SOENDA Festival verzorgden wij de voorafgaande analyses en planvorming op het gebied van veiligheid, crowd management en mobiliteit en tijdens het festival waren wij operationeel actief als Safety Officer en Mobility Manager. In april verrichten wij soortgelijke werkzaamheden al voor het Rebirth Festival. Daar resulteerden onze analyses overigens in een substantiële groei van het festival omdat 3.500 bezoekers meer ontvangen konden worden.

Ook het Intents Festival afgelopen weekend werd door een Safety Officer vanuit CrowdProfessionals begeleid nadat we de organisatie in het voortraject al bijgestaan hadden met onze analyses, planvorming en adviezen.

Begin deze week keken wij met directie en management van Tomorrowland in België intensief naar het crisismanagement. Onze specialist Erik Backus was daar samen met Frank Wijnveld nauw bij betrokken.

Erik verzorgt overigens samen met Roelf Pot in het najaar namens CrowdProfessionals in opdracht van SBO een 4 daagse-leergang Crisismanagement in de praktijk.

 

Voetbal

Uitschieters deze maand waren de KNVB Bekerfinale in De Kuip en de halve finale UEFA Champions League in Monaco waar Frank in beide gevallen nauw betrokken was bij de veiligheidsoperatie. Vanuit mobility management begeleidden Janno Brinkhuis en Jorrit van Hoof alle thuiswedstrijden van FC Utrecht in competitie en play-offs. Ook werd door Jorrit van Hoof gestart met het schrijven van een nieuw calamiteiten- en ontruimingsplan voor het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade; iets waar wij ook mee doende zijn voor Stadion Galgenwaard (en wat wij al eerder maakten voor De Grolsch Veste in Enschede). Daarnaast adviseerden wij ook deze maand diverse betaald voetbalclubs.

Het operationele crowd management- en mobiliteitsplan voor de huldiging van Feyenoord werd door ons gemaakt in opdracht van de gemeente Rotterdam en zowel tijdens de dag van de kampioenswedstrijd als tijdens de huldiging waren wij operationeel betrokken binnen het Gemeentelijk Actie Centrum. In 2 aparte blogs zullen wij hier nog nader op ingaan.

 

Andere evenementen en opleidingen

Adviseur Tom Bindels verzorgde in opdracht van de gemeente de planvorming voor de viering van het 50-jarig bestaan van de  NAVO-basis in de gemeente Brunssum. Haarlem Jazz adviseren wij als het gaat om optimalisatie van veiligheidsplannen.

Voor Profi-Sec ontwikkelden wij een vervolgopleiding op de ESO-opleiding; een verdiepingsmodule ESO waar de nadruk gelegd wordt op professioneel werken en gastvrije ontvangst. Eerder deze maand werd de pilot van deze opleiding zeer goed ontvangen. Namens onze collega’s van ESI trainden wij in Venlo de Veiligheidsregio Limburg Noord op het gebied van crowd management rond evenementen.

 

Gemeenten

Het hele jaar zijn wij al actief in Amersfoort. Adviseur Roelf Pot is daar een aantal dagen per week gedetacheerd om de toezichthouders te coachen en de operationele werkzaamheden te begeleiden. In Amsterdam doen wij samen met onze partner Incontrol Simulation Solutions onderzoek middels simulatiesoftware naar optimalisatie van crowd management op De Wallen. In Gorinchem (strippenkaart) en ’s-Hertogenbosch zijn wij in opdracht van de gemeente adviseur; ondermeer richting lokale organisatoren. Voor Groningen schreven wij voor de gemeente de taakkaarten bij de veiligheid- en ontruimingsplannen voor Koningsdag.

Een zeer drukke, enerverende maand dus. Ook komende maand zit weer vol mooie evenementen, opleidingen en activiteiten. CrowdProfessionals kan ook uw organisatie op diverse terrein adviseren of ondersteunen, opleidingen of trainingen voor u verzorgen of een audit van uw locatie of evenement verrichten.

Geïnteresseerd? Bezoek onze website www.crowdprofessionals.nl of stuur ons een email met uw vraag op info@crowdprofessionals.nl