Bezoekersstromen in kaart gebracht

Dagblad De Limburger | Op 02, feb 2015

auwwieverbalvalkenburg-Johannes-Timmermans-210x300De gemeente Valkenburg aan de Geul schakelt de firma Crowd Professionals BV in om tijdens het Auw Wieverbal de bezoekersstromen in kaart te brengen.

Het Utrechtse bedrijf, dat gespecialiseerd is in crowd management, gaat met camera’s van bovenaf vastleggen hoe de bezoekers zich volgende week donderdag in het centrum van het Geulstadje voortbewegen.

Bij het Auw Wieverbal, dat gratis toegankelijk is, worden ook dit jaar weer zo’n twintigduizend carnavalsvierders verwacht. Volgens wethouder Jan Vermeer (Evenementen) worden de bewegingen in kaart gebracht om in de toekomst op situaties te kunnen inspelen en eventueel maatregelen te kunnen nemen. „Dat wordt noodzakelijk.

Valkenburg kent veel grote evenementen – denk aan de Amstel Gold Race en Kerststad – die massa’s mensen trekken. We beginnen met het Auw Wieverbal en bekijken daarna wat we met de resultaten van de monitoring kunnen”, aldus Vermeer. De gemeente kondigde eerder deze maand al aan meer aandacht te willen besteden aan crowd management.

FOTO

Johannes Timmermans