Een mooie uitkomst van de pilot van CrowdProfessionals tijdens carnaval 2017.

Bij de horecaondernemers in de Bossche Korte Putstraat en de gemeente overheerst tevredenheid over de extra maatregelen die zijn genomen om carnaval afgelopen keer gezellig en veilig te laten verlopen. Toch zijn er enkele verbeterpunten. Dat blijkt uit de evaluatie die onlangs is gehouden door de ondernemers en de gemeente.

Tijdens carnaval namen achttien horecabedrijven deel aan een proef om de veiligheid te verhogen. Enkele bewakingscamera’s maakten opnamen van de straat die te zien waren in een commandocentrum. Ook waren er extra beveiligers en werd de Korte Putstraat met dranghekken afgezet vanaf de Kerkstraat en de Lange Putstraat.

Hekken

Juist het plaatsen van de hekken is volgens de ondernemers voor verbetering vatbaar. Met de afsluiting bij de Kerkstraat is volgens hen niks mis. Maar dat geldt niet voor de maatregelen aan de kant van de Lange Putstraat. ,,De afsluiting ging ten koste van ruimte voor bezoekers van de Barons Lodge en Lokaal 1850. Met hekken in de breedte van de Lange Putstraat win je ruimte in de Korte Putstraat”, zegt Roger Schreurs die tijdens carnaval namens de horeca-ondernemers optrad als straatmanager.

Volgens Schreurs zou het praktisch zijn om voortaan tijdens carnaval bij de toegangen van de straat twee sluizen te hebben. De ene voor bezoekers met een vignet (bijvoorbeeld van een zaak in de straat) en de andere voor bezoekers zonder vignet.

Het originele artikel: AD Den Bosch, Crowd control in Korte Putstraat; ondernemers willen vervolg met verbeteringenMarc Brink

 Heeft u vragen n.a.v. het artikel? Neem contact met ons op: info@crowdprofessionals.nl