Ondanks alle vertragingen en andere uitdagingen vanwege de Covid-19 pandemie heeft van 2 tot 3 oktober 2021 de jubileumeditie van de Roparun plaatsgevonden.

Tijdens deze Roparun liepen 175 teams in estafettevorm een ronde van ruim driehonderd kilometer met een start en finish op het evenemententerrein Megaland in Landgraaf, ook bekend als de locatie van Pinkpop. Zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering heeft CrowdProfessionals de organisatie van de Roparun bijgestaan om van dit evenement een groot succes te maken. Met een prachtig resultaat, waardoor in de aankomende periode weer tientallen projecten ondersteund kunnen worden met als doel het leven van mensen met kanker enigszins verlichten.

Vanuit onze expertise hebben wij gerealiseerd dat meer dan 250 vrijwilligers veilig konden overnachten in een sporthal op basis van een robuust corona-protocol. Tevens hebben wij, onder meer, een grote bijdrage geleverd aan het opstellen van het veiligheidsplan en het toegangssysteem inclusief QR-code check waardoor meer dan 4.500 deelnemers en andere betrokkenen veilig aan dit evenement konden deelnemen. Door tijdens de schouw en de uitvoering van het evenement de rol van Health en Safety-Officer te vervullen hebben we de organisatie steeds adequaat ondersteund en geadviseerd op crowd gerelateerde aandachtspunten.

Wij kijken samen met de stichting Roparun, de organisatie en de vele vrijwilligers, terug op een zeer succesvol verlopen evenement maar tegelijkertijd ook alweer vooruit naar de editie 2022 met hopelijk een reguliere start in Parijs en Bremen!