Afgelopen weekend was CrowdProfessionals aanwezig bij het Intents Festival 2022 in Oisterwijk. Het was de zesde maal dat wij de risicoanalyse en planvorming mochten verzorgen, maar ten gevolge van 2 jaar Corona-leed, de vierde maal dat wij de plannen werkelijk ten uitvoer zagen komen. Intents Festival is een driedaags allround festival waar de focus ligt op de hardere stijlen en waar liefhebbers uit heel Europa bij aanwezig zijn. Het evenement mocht na twee jaar stilstand weer in volle glorie plaatsvinden en beschikt over 10 podia, 400 artiesten, eindshows met vuurwerk en een grote festivalcamping.

Tijdens de uitvoering levert CrowdProfessionals de safety Officer voor het festival. Op de eerste dag, vrijdag 27 mei, vond de instroom van de camping plaats waarbij vele duizenden gasten hun vooraf gereserveerde plek opzochten op de IntentsCity camping. Een groot aantal gasten was er al erg vroeg bij en ook binnen een kort tijdbestek om een mooie plek te bemachtigen, hierdoor stond er enige tijd druk op het mobiliteitssysteem, maar dit werd snel en adequaat verholpen.

De festivalopening op vrijdag werd bijgewoond door duizenden daggasten die samen met de campinggasten genoten van de spectaculaire opening. Vanaf dat moment was Intents Festival 2022 los!

Intents

Een opvallend gegeven tijdens het evenement was dat er relatief weinig zorgcontacten waren. Er waren wel hoax berichten op sociale media over needle spiking, maar er is geen enkel bewijs of aanleiding om te veronderstellen dat dit tijdens Intents Festival aan de orde is geweest.  Events Medical Service (EMS) heeft al haar diensten wederom professioneel en zorgzaam vervuld en over de drie dagen geen noemenswaardige problemen gekend.

Ondanks de problemen die er zijn in de beveiligingssector, was Intelligent Security (I-Sec)  aanwezig met zelfs extra reserves. I-Sec besteedt dan ook extra aandacht aan de ontvangst en verzorging van medewerkers, onder andere door middel van een speciaal ontvangstteam, een comfortabele security lounge, prima logistieke verzorging en het vertrouwde sterke management en coördinatieteam.

Er was tijdens het driedaagse festival steeds een prima sfeer op het terrein waarbij er geen noemenswaardige verstoringen waren. Kortom, drie uitverkochte dagen feest zonder grote incidenten; een feest om hier een bijdrage aan te mogen leveren!

Intents