Op 1 juni gaan de Nederlandse musea weer open. Achter de schermen wordt hard gewerkt om iedereen zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen. De Museumvereniging stelde op verzoek van de overheid een protocol op. De vraag is of het protocol voldoende handvatten biedt om de regels goed toe te passen. CrowdProfessionals en INCONTROL ondersteunen bij het maken en valideren van een plan dat past bij uw museum!

Museumbezoek is vanaf 1 juni mogelijk na reservering, als mensen op anderhalve meter afstand van elkaar blijven en musea het voorlopige protocol voor heropening van de Museumvereniging volgen. In het protocol van de Museumvereniging staat onder meer dat elk museum moet aantonen wat de maximale capaciteit aan bezoekers is dat tegelijkertijd in het museum aanwezig zal zijn. Ook moeten musea looproutes aanpassen om inkomende en uitgaande bezoekers van elkaar te scheiden én om te garanderen dat bezoekers ten alle tijden op anderhalve meter van elkaar kunnen bewegen, ook buiten vóór het museum.

Met dit pakket aan richtlijnen en maatregelen hebben musea nu een aantal weken de tijd om zich voor te bereiden op de heropening.

Voorbereiding: Planvorming op basis van het protocol

De bepalingen in het protocol voor het veilig en comfortabel ontvangen van museumbezoekers door middel van gecontroleerde bezoekersstromen zijn gebaseerd op de volgende 3 punten:

  1. Toon aan wat de maximale capaciteit aan bezoekers is dat tegelijkertijd in het museum aanwezig mag zijn.
  2.  Zorg dat iedereen anderhalve meter afstand tot elkaar kan houden in het museum, maar ook vóór het museum.
  3. Pas daar waar nodig looproutes aan zodat voldaan wordt aan de anderhalve meter afstand en aan het scheiden van inkomende en uitgaande bezoekersstromen.

CrowdProfessionals is in staat om op basis van deze uitgangspunten, simulatie software van INCONTROL en uw kennis van uw bezoekers een gedegen plan op te stellen.

Validatie: Simuleer een museumdag op maximale capaciteit

Het in de voorbereiding vastgestelde plan wordt verwerkt in loopstroom simulatie software van INCONTROL Simulation Software. Deze software stelt het museum in staat het plan te toetsen op basis van het protocol, de (on)mogelijkheden van de toonzalen te valideren en vast te stellen wat de maximale bezoekerscapaciteit is.

Door simulatiesoftware wordt automatisch een 2D en 3D visualisatie gemaakt die direct inzicht geeft in mogelijke ruimte, knelpunten of ander aandachtsgebieden.
Met deze validatie krijgt het museum direct inzicht in de toepassing van de protocollen en maatregelen, (overgebleven) capaciteit en de benodigde hoeveelheid personeel. Uw museum is daarmee klaar om bezoekers te ontvangen!

Momentopname simulatie musea

Voorbeeld simulatie van een toegangsproces met Social Distancing.

INCONTROL Simulation Software en CrowdProfessionals hebben veel ervaring in het begeleiden en ondersteunen van tal van musea en andere publieksevenementen en locaties. Waaronder de musea Prinsenhof, Anne Frank Huis, Heineken Experience, Noordbrabants Museum en meer.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op:

INCONTROL – Steven Bakker
Email: steven.bakker@incontrolsim.com
Telefoon: +31 6 4274 00 07

CrowdProfessionals – Frank Wijnveld
Email: f.wijnveld@crowdprofessionals.nl
Telefoon: +31 6 5118 60 65

Logo INControlLogo CrowdProfessionals

 

 

 

 

 

 

Vragen of meer informatie?

Stuur ons een bericht. Wij bellen of mailen u binnen 1 werkdag terug.