Afgelopen weekend was CrowdProfessionals tijdens carnaval actief in Oeteldonk. In opdracht van de gemeente ‘s-Hertogenbosch draaide CrowdProfessionals een pilot dat onder meer bestond uit het doseren van drukte in de bekende Korte Putstraat. Het doseren van drukte draagt niet alleen bij aan een veilige omgeving, maar is daarnaast een gastvrijheid verhogend middel voor de gasten; in dit geval de carnavalvierders in de Korte Putstraat.

Het Brabants dagblad schreef een artikel over de pilot:

Camera’s brengen massa in Bossche Korte Putstraat haarscherp in beeld

DEN BOSCH – Wanneer draait een gezellige drukte uit op een gevaarlijke en beklemmende boel? Als je niet oppast dreigt dat zomaar te gebeuren in de Bossche Korte Putsraat. Traditiegetrouw sta je tijdens carnaval al snel klemvast in deze pijpenla van amper vijf meter breed en nog geen voetbalveld lang. Daarom gelden daar deze dagen extra veiligheidsmaatregelen als proef.

Het was vorig jaar niet meer verantwoord. Er moest iets gebeuren. De beveiliging is verdubbeld.” Dat zegt Roger Schreurs die namens de achttien horecaondernemers van deze straat is aangewezen als straatmanager. Een maand of drie geleden is hij op initiatief van de gemeente gaan samenwerken met enkele beveiligingsbedrijven.

De genomen maatregelen zijn gedeeltelijk te lezen op grote spandoeken waarop staat dat de toegang tot de Korte Putstraat ‘voor uw eigen veiligheid en comfort wordt gedoseerd’. ‘Zeefity First’ en ‘Gedraogt oe eige’ staat met grote letters op een spandoek op de hoek met de Lange Putstraat, waar hoge hekken een toegangssluis vormen.

Versterking
Geen wapens of drugs behoeft geen uitleg. Maar wat moet je met de mededeling dat ‘groeperingen met intimiderende effecten’ niet welkom zijn? ,,Dankzij jarenlange ervaring weten de beveiligers waar het om gaat”, zegt Frank Wijnveld die namens het bedrijf Crowd Professionals de gemeente en ondernemers in de Korte Putstraat helpt om de drukte in veilige banen te leiden…..

Lees het volledige artikel hier: Camera’s brengen massa in Bossche Korte Putstraat haarscherp in beeld.