Soms is eerst een gedegen analyse op het gebied van mobiliteit en capaciteit nodig om vast te stellen dat groei verantwoord is. CrowdProfessionals heeft de voorbije jaren al voor meerdere festivals, organisaties en gemeenten dergelijke brede analyses uitgevoerd. Ook in Haaren (NBr) hebben wij dit de afgelopen maanden op verzoek van de Stichting Rebirth Events gedaan.

In goed overleg en samenwerking met de gemeente, politie, brandweer, GHOR en Veiligheidsregio onderzochten wij namens de Stichting Rebirth Events de mogelijkheden, uitdagingen en eventuele beperkingen van het terrein en omliggende gebied. Onze methode voorziet in een gezamenlijke kick-off meeting die gevolgd wordt door interviews en deelanalyses. Op deze wijze verzamelen wij brede kennis en leerden wij dat mobiliteit een focuspunt was. Janno Brinkhuis, mobiliteitsexpert binnen CrowdProfessionals, heeft aansluitend een vergaande analyse verzorgd waarbij intensief studie werd verricht samen met Rijkswaterstaat, de Provincie, de verkeersspecialist van gemeente en andere stakeholders. Dit alles hebben wij samengebracht in het Integraal Organisatie Plan Rebirth Festival 2017 waarin mobiliteit, veiligheid, crowd management en ontruimingsplannen samenkomen en met elkaar in verband worden gebracht.

De uitkomst is zeer bevredigend en wordt samengevat in onderstaand krantenartikel. Wat hierin niet benoemd wordt maar wel van belang is, is de open en constructieve houding van burgemeester, gemeente, politie en hulpdiensten én het feit dat de organisatoren doordacht werken aan kwaliteit. Groei is daarvan een logisch gevolg.

Lees het volledige artikel van het Brabants Dagblad over het Rebirth Festival hier: Rebirth Festival groeit in Haren

 

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u in contact komen met een van onze adviseurs? Stuur een e-mail naar info@crowdprofessionals.nl.