Erik Backus

Erik is de laatste 10 jaar namens het Ministerie van Defensie dagelijks belast met de voorbereiding, organisatie en uitvoering van militaire bijstand en steunverlening ter ondersteuning aan de civiele autoriteiten bij rampen, crisis en calamiteiten of bij een ernstige dreiging daarvan. Hierdoor is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Civiel-militaire samenwerking met de veiligheidsregio’s, de regionale- en landelijke eenheden van de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie, de belastingdienst en het lokaal bestuur.Hij is 28 jaar als officier werkzaam geweest op meerdere niveaus binnen de Koninklijke Landmacht en het ministerie van Defensie

Erik is Master of Crisis and Disaster Management en is gespecialiseerd in evacuatie situaties. Hij heeft opgetreden als militaire adviseur bij de Nationale Politie met betrekking tot de recovery MH-17 en bewaken en beveiligen Contra terrorisme. Daarnaast heeft hij als planner/organisator veel ervaring op gedaan bij o.a. grote patiënten- verhuizingen zoals bij  het Maasziekenhuis Boxmeer en het UMC-Nijmegen. Naast deze operationele ervaring is hij ook trainer geweest van crisisteams.

Zijn sterke punten zijn: Leiderschap tijdens Rampen- Crisis en calamiteiten, Operationeel leiderschap en Organisatievermogen, Opleiden, Oefenen en Trainen t.b.v. optreden crisisomstandigheden.

Erik heeft onder andere ervaring opgedaan als:

  • Crisismanager
  • Opleider crisisteams
  • Militair adviseur bij de landelijke politie
  • Deelnemer werkgroep landelijk draaiboek evacuaties van het ministerie van Binnenlandse zaken
  • Planner en hoofd logistiek bij missies in binnen- een buitenland

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Contact

Wilt u weten hoe wij onze expertise kunnen inzetten voor uw evenement, bedrijfslocatie of sportaccommodatie? Neem contact met op met Frank Wijnveld via +31 6 - 5118 6065.

U kunt ook via onderstaand formulier een terugbelverzoek aanvragen. Wij bellen u dan binnen 1 werkdag terug.

Referenties

CrowdProfessionals verricht opdrachten voor een diversiteit aan klanten. Wijnveld en Van Duijn mochten binnen de scope van deze dienstverlening voor onder meer de volgende bedrijven al opdrachten verrichten:

next
prev