Het festivalseizoen is volledig losgebarsten, “maar helaas geldt dat ook voor vele onweersbuien” zegt Frank Wijnveld, directeur van CrowdProfessionals.

Outdoor evenementen lopen altijd een zeker risico maar dit jaar is het wel vaak raak in binnen- en buitenland. Voorkomen van slecht weer is niet mogelijk, maar goed en gezamenlijk voorbereid zijn wel. Het publiek moet van tevoren worden geïnformeerd wat er gebeurt en van hen verwacht wordt en wat ze van de organisatie mogen verwachten als een onweersbui losbarst. Dat houdt in dat er scripts moeten zijn, communicatie op maat, scenario’s en bovenal een goede integrale organisatie.

Zowel organistoren als gemeenten hebben een verantwoordelijkheid in relatie tot het welzijn van de bezoeker en dat betekent nogal wat. CrowdProfessionals heeft specialisten; vakmensen die al vaak hebben meegeholpen bij het maken van plannen, het auditen van plannen en hebben gewerkt als verantwoordelijke voor de (grootschalige) operatie; ook tijdens noodweer situaties.

Er zijn veel evenementen waarbij het prima voor elkaar is en waar deze zaken al geregeld zijn, maar niet overal is men helemaal “noodweerproof”. CrowdProfessionals biedt organisatoren en/of gemeenten aan om samen met de verantwoordelijken te kijken naar de veiligheidsplannen, afspraken, maatregelen, communicatieplannen en inzetschema’s middels een korte audit. Dit kost niet veel tijd volgens Frank Wijnveld, “maar het zorgt er wel voor dat de organisator, gemeente en hulpdiensten goed én harmonieus zijn voorbereid om de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid en het welzijn van bezoekers met een gerust hart op zich te nemen”.